Katso kuvia toteutuneista lasituksista kuva-osiostamme

Voit myös seurata Facebook sivuamme, johon tulemme päivittämään kuvia toteutuneista parveke- ja terassilasituksista sekä muista ajankohtaisista asioista.

Liiketoimintamme perusta on se, että pystymme räätälöimään juuri sinun tarpeisiisi omanlaisesi tuotekokonaisuuden. Tuotteidemme avulla voidaan toteuttaa hyvin erityyppisiä ja näköisiä lasitusratkaisuja. Tuotteiden vahvuutena on kestävyys, laatu sekä sovellettavuus. Kun valitset Lukkan lasitusjärjestelmät, valitset samalla itsellesi pitkäikäisen ja huoltovapaan ratkaisun!

Tuotteemme voidaan asentaa lähes minkä tahansa materiaalin yhteyteen. Yleisimpiä rakennusmateriaaleja tuotteillemme ovat puu-, betoni-, tiili-, harkko ja teräsrakenteet. Alumiinijärjestelmien kiinnittämiseen suosittelemme ehdottomasti käyttämään ruuveja, jotka ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Sinkityt ruuvit alumiinissa eivät kestä vuosikausien rasitusta ulko-olosuhteissa.

Parvekelasitukset ja kääntyvät terassilasituksemme ovat roikkuvia järjestelmiä, jolloin järjestelmän paino kohdistuu yläprofiiliin, joka on hyvä ottaa huomioon suunniteltaessa lasitusratkaisuja. Liukulasituksemme ovat alakantoisia järjestelmiä, jossa paino kohdistuu alaprofiiliin. Tuotteidemme laajalla soveltamismahdollisuudella pystymme toteuttamaan sinulle juuri sellaisen vaihtoehdon, kun itse haluat. Kysy lisää jälleenmyyjältäsi, ja rakennuta itsellesi unelmiesi lasitus!

Lasituksen huolto ja peseminen

Lasitusjärjestelmät on suunniteltu päivittäiseen käyttöön. Mittavia huoltotoimenpiteitä tuotteille ei tarvitse tehdä, pelkkä pesu ja irtoroskien poistaminen liukukiskoista riittää. Pitkään käyttämättömänä olevat lasitukset ovat alttiina keräämään epäpuhtauksia ja roskia. Järjestelmien runkona on alumiini, jonka puhdistaminen tapahtuu vedellä. Tarvittaessa voidaan käyttää neutraalia pesuliuosta. Hankaavia aineita ei saa käyttää pintojen naarmuuntumisen ehkäisemiseksi. Liukukiskojen väliin jäävät irtoroskat ja muut epäpuhtaudet suositellaan poistettavaksi esimerkiksi imurilla. Lasituksien pyörästöjen laakerit ovat kestovoideltuja, ja pitämällä kiskot puhtaana epäpuhtauksilta ne kestävät vuosikymmenten aktiivisen käytön.

Lasit pestään vedellä ja ikkunanpesuun tarkoitetuilla puhdistusaineilla. Pesun yhteydessä muistutamme  työturvallisuutta erityisesti korkealla olevien lasien osalta. Liukulasiluukut voidaan tarvittaessa irrottaa nostamalla luukkua ylöspäin ja vetämällä alalaidasta sisäänpäin. Ennen irrotusta poistetaan kaatumissuojat liukulasielementtien putsauksen ajaksi. Asennus tapahtuu päinvastaisessa järjestyksessä.

Terassin kosteus ja ilmanvaihto

Terassin sisäpuolelle syntyvää kosteutta tulee välttää. Pitkäkestoisena se voi aiheuttaa vaurioita varsinkin puuterassirakenteille. Lasien huurtuminen (kondenssivesi) voi johtua rakennuksen ovien tai ikkunan aukiolosta ja lämpimän ilman pääsemisestä terassille. Lasin pinnalla saattaa sen huurtuessa esiintyä kuvioita, jotka kuuluvat karkaistun lasin ominaisuuksiin. Terassilasien poikkeuksellisen suuri huurtuminen voi johtua myös ovista ja ikkunoista tulevasta lämpövuodosta.