Lukkan Jokke -parvekelasitus on liukuva ja sivuun avautuva lasitusjärjestelmä. Järjestelmällä voidaan lasittaa parvekkeet ja aukot, jotka halutaan saada kokonaan avattua. Lasitus on VTT:n testaama, ja se on CE-hyväksytty parvekelasitus.

Järjestelmän rakenne

Järjestelmä on puitteeton ja kevyesti liukuva tukevarakenteinen lasitus. Parvekelasituksen liukuprofiilit ovat pulverimaalattuja  alumiiniprofiileja. Lasit liikkuvat yläreunassa olevien vakiomitoitettujen kuulalaakeroitujen pyörien avulla. Kuulalaakerointi takaa äänettömyyden ja hyvän liikkuvuuden laseille.

Parvekelasituksen lasilistat ovat aina niitattu ja liimattu. Liimauksella varmistetaan lasituksen tiiviys ja lasilistojen liikkumattomuus lasia vasten. Niittauksella viimeistellään lasituksen kestävyys ja pitkäikäisyys muuttuvissa olosuhteissa.

Toiminta

Lukkan Jokke-parvekelasitus on patentoitu tuote. Lasitusjärjestelmän ylä- ja alaprofiilit ovat paksuseinäistä alumiinia, jonka ansiosta tuotteen asennettavuus on hyvä, eikä sen toiminta heikkene pitkälläkään aikavälillä.

Parvekelasitus avataan kääntämällä ensimmäinen kääntyvä lasi auki, jonka jälkeen muut liukuvat lasit työnnetään sivuun ja avataan nippuun. Ensimmäisessä lasissa on avausnaru, jolla lasi saadaan tarvittaessa tuuletusasentoon. Parvekelasitukset toteutetaan käyttämällä 6mm, 8mm tai 10mm karkaistua lasia työkohteen mukaan. Parvekelasitukset voidaan pulverimaalata RAL sävyihin. Profiilien vakioväreinä ovat valkoinen RAL 9010, tummanharmaa RAL 7024, hopea RAL 9006 ja ruskea RR32.

Parvekelasituksen suunnittelussa on keskitytty sen toimintavarmuuteen ja ulkonäköön. Alumiiniprofiilien peitteiden ansiosta lasituksesta saadaan viimeistelty kokonaisuus ympäröivien rakenteiden kanssa. Parvekelaseissa on kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin, jotka ohjaavat vettä ulos. Lasien vedenohjaukseen on panostettu muun muassa käyttämällä tulppia ja tiivisteitä, joiden ansiosta lasitukseen ei jää merkittäviä vettä päästäviä rakoja. Alumiiniin tehdyt työstöt ja asennusreiät viimeistellään kestävillä muoviosilla, jolloin lopputuloksena on siisti ja huoltovapaa parvekelasitustuote.

Kiinnostuitko? Katso lisätietoja RT-kortistamme